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Registros recuperados : 87 | |
7. | | RIBEIRO, A. P.; PORT-CARVALHO, M.; AGUIAR, O. T. de; SARZI, I. Avaliação do potencial de bugios (Alouatta clamitans , Cabrera, 1940) (Primates: Atelidae) como dispersores de sementes no Parque Estadual da Cantareira. IF. Série Registros, São Paulo, n. 31, p. 147-151, jul. 2007. Edição dos anais do 1º Seminário de Iniciação Científica do Instituto Florestal, São Paulo, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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9. | | AMARAL, G. V.; FREITAS, D. G. C.; RIBEIRO, A. P. O.; ALCANTARA, I.; COSTA, S. D. O.; PENTEADO, A. L. Avaliação do frescor de olho-de-cão (Priacanthus arenatus) durante estocagem em gelo. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 9., 2011, Campinas. Ciência de alimentos e qualidade de vida: saúde, meio ambiente e sustentabilidade: resumos. Campinas: UNICAMP, FEA, 2011. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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10. | | SAMPAIO, G. L. A.; BORGES, J. A.; RIBEIRO, A. P. de O.; GOMES, F. dos S.; TONON, R. V. Encapsulação de extrato rico em licopeno obtido a partir de suco de melancia. Higiene Alimentar, v. 31, n. 266/267, p. 584-588. mar./ abr. 2017. Edição eletrônica dos trabalhos apresentados no VIII Congresso Latino-Americano e XIV Congresso Brasileiro de Higienistas de Alimentos, IV Encontro Nacional de Vigilância de Zoonoses, VI Encontro do Sistema Brasileiro de Inspeção de... Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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12. | | BOIA, N.; PENTEADO, A. L.; STEPHAN, M. P.; RIBEIRO, A. P. O.; COSTA, S. D. O.; KOBLITZ, M. Antimicrobial potential of soybean cake hydrolysate against Staphylococcus aureus. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 10., 2013, Campinas. Ciência de alimentos: impacto na nutrição e saúde: anais. Campinas: Unicamp/FEA, 2013. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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13. | | RIBEIRO, A. P.; PISO, D. Y. T.; PADUA, I. R. M.; SILVA, M. L.; LAUS, J. L. Intraocular pressure and tear secretion in Saanen goats with different ages. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 30, n. 9, p. 798-802, Set., 2010. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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15. | | PADOVAN, D. S. da S.; SOARES, J. A. B.; PADOVAN, P. S.; RIBEIRO, A. P.; PADOVAN, M. P. Trajetória de um agricultor-multiplicador na agroecologia: uma experiência a ser seguida no âmbito da agricultura familiar. In: SEMINÁRIO INTERNACIONAL DE AGROECOLOGIA DA AMÉRICA DO SUL, 2.; JORNADA INTERNACIONAL DE EDUCAÇÃO DO CAMPO, 1.; SEMINÁRIO DE AGROECOLOGIA DE MATO GROSSO DO SUL, 6; ENCONTRO DE PRODUTORES AGROECOLÓGICOS DE MATO GROSSO DO SUL, 5.; SEMINÁRIO DE SISTEMAS AGROFLORESTAIS EM BASES AGROECOLÓGICAS DE MATO GROSSO DO SUL, 2., 2016, Dourados. Agroecologia e soberania alimentar: saberes em busca do bem viver: anais. Dourados: UFGD, 2016. Não paginado. Agroecol 2016. 1 CD-ROM. Publicado também em: Cadernos de Agroecologia, v. 11, n. 2, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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16. | | MISSIO, R. F.; CAIXETA, E. T.; RIBEIRO, A. P.; MOURA, E. F.; ZAMBOLIM, E. M.; ZAMBOLIM, L.; SAKIYAMA, N. S. Diversidade genética de cafeeiro por meio de marcadores EST-SSR. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 5., 2007, Águas de Lindóia, SP. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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18. | | RIBEIRO, A. P.; MARTINS, P. K.; DIAS, B. B. A.; KOBAYASHI, A. K.; ANDRADE, A. C.; MOLINARI, H. B. C. Overexpression of the MATE gene in Setaria viridis. In: INTERNATIONAL SERTARIA GENETICS CONFERENCE, 1., 2014, Beijing, China. [Beijing]: China Agricultural Research Systems, 2014. p. 11. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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20. | | CANÇADO, G. M. de A.; BRASILEIRO, A. C. M.; RIBEIRO, A. P.; FERNANDES, M. C. N.; SANT´ANA, G. C. Plantas transgênicas. Informe Agropecuário, Belo Horizonte, v. 30, n. 253, p. 14-23, nov./dez. 2009. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 87 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
22/04/2020 |
Data da última atualização: |
22/04/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
CARVALHO, B. L.; RAMALHO, M. A. P.; VIEIRA JÚNIOR, I. C.; ABREU, A. de F. B. |
Afiliação: |
BRUNA LINE CARVALHO, UFLA; MAGNO ANTONIO PATTO RAMALHO, UFLA; INDALÉCIO CUNHA VIEIRA JUNIOR, UFLA; ANGELA DE FATIMA BARBOSA ABREU, CNPAF. |
Título: |
New strategy for evaluating grain cooking quality of progenies in dry bean breeding programs. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 17, n. 2, p. 115-123, Apr./June 2017. |
ISSN: |
1984-7033 |
DOI: |
10.1590/1984-70332017v17n2a18 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The methodology available for evaluating the cooking quality of dry beans is impractical for assessing a large number of progenies. The aims of this study were to propose a new strategy for evaluating cooking quality of grains and to estimate genetic and phenotypic parameters using a selection index. A total of 256 progenies of the 13thcycle of a recurrent selection program were evaluated at three locations for yield, grain type, and cooked grains. Samples of grains from each progeny were placing in a cooker and the percentage of cooked grains was assessed. The new strategy for evaluating cooking quality was efficient because it allowed a nine-fold increase in the number of progenies evaluated per unit time in comparison to available methods. The absence of association between grain yield and percentage of cooked grains or grain type indicated that it is possible to select high yielding lines with excellent grain aspect and good cooking properties using a selection index. |
Thesagro: |
Feijão; Índice de Seleção; Melhoramento Genético Vegetal; Phaseolus Vulgaris; Seleção Recorrente. |
Thesaurus NAL: |
Beans; Plant breeding; Quantitative genetics; Recurrent selection; Selection index. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/212426/1/CNPAF-2017-cbab.pdf
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Marc: |
LEADER 01932naa a2200301 a 4500 001 2121764 005 2020-04-22 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1984-7033 024 7 $a10.1590/1984-70332017v17n2a18$2DOI 100 1 $aCARVALHO, B. L. 245 $aNew strategy for evaluating grain cooking quality of progenies in dry bean breeding programs.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aThe methodology available for evaluating the cooking quality of dry beans is impractical for assessing a large number of progenies. The aims of this study were to propose a new strategy for evaluating cooking quality of grains and to estimate genetic and phenotypic parameters using a selection index. A total of 256 progenies of the 13thcycle of a recurrent selection program were evaluated at three locations for yield, grain type, and cooked grains. Samples of grains from each progeny were placing in a cooker and the percentage of cooked grains was assessed. The new strategy for evaluating cooking quality was efficient because it allowed a nine-fold increase in the number of progenies evaluated per unit time in comparison to available methods. The absence of association between grain yield and percentage of cooked grains or grain type indicated that it is possible to select high yielding lines with excellent grain aspect and good cooking properties using a selection index. 650 $aBeans 650 $aPlant breeding 650 $aQuantitative genetics 650 $aRecurrent selection 650 $aSelection index 650 $aFeijão 650 $aÍndice de Seleção 650 $aMelhoramento Genético Vegetal 650 $aPhaseolus Vulgaris 650 $aSeleção Recorrente 700 1 $aRAMALHO, M. A. P. 700 1 $aVIEIRA JÚNIOR, I. C. 700 1 $aABREU, A. de F. B. 773 $tCrop Breeding and Applied Biotechnology$gv. 17, n. 2, p. 115-123, Apr./June 2017.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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